Daruieste o bucurie!
Imparte cu noi o bucurie si poate deveni realitate!

04 March 2014

Zanele lui Rares

Cum ar fi ca magia sa existe, iar o poveste sa fie cu adevarat reala? Magia exista, lucru pe care ni-l demonstreaza Maria, Rares si zanele lui, a caror bucurie simpla este de a-i ajuta si pe ceilalti, de a transmite mai departe ceea ce ei au invatat din propria experienta si de a produce, implicit, o schimbare in bine. Initiativa lor a convins aproximativ 6500 de persoane ca bucuria lor merita indeplinita si ca trebuie sa fie una dintre cele patru bucurii castigatoare ale campaniei Volksbank - „Daruieste o bucurie”. 
 
Povestea incepe cu Rares, un baietel de 10 ani, diagnosticat cu autism infantil. De 6 ani Rares urmeaza o „terapie in forta”, alaturi de cele pe care familia le numeste ZANE. Zanele, atunci studente, acum specialiste, sunt fete recrutate din facultati de profil, chiar de familia lui Rares, care au lucrat cot la cot alaturi de parinti la evolutia lui si nu au parasit corabia indiferent de obstacolele intalnite. In acesti 6 ani Rares a evoluat mult, iar povestea – inca de la inceput – o puteti urmari pe  http://www.rareshulea.ro/.
 
 
RaresZane
 
In urma cu patru ani, parintii si-au dat seama ca zanele au nevoie de o legalitate a muncii lor si au infiintat o asociatie pe care sa le-o cedeze lor atunci cand vor fi pregatite, pentru ca acestea sa devina zanele mai multor copii cu probleme asemanatoare cu ale lui Rares. Cu acest crez, zanele si-au continuat studiile si s-au dezvoltat profesional. Avand in vedere experienta acumulata si specializarile obtinute in cei 6 ani, parintii lui Rares au considerat ca este momentul potrivit de trecere la urmatorul nivel – acela de a le ceda asociatia – un punct de pornire in crearea unui centru special.
 
Alexandra Pascariu, care este in curs de acreditare BCBA si Marcela Andreea, care a facut si o specializare pe logopedie sunt sprijinite de o a treia zana – Ancuta Coman – care il viziteaza constant pe Rares, dar se ocupa si de partea de fundrising pentru centru. Zanele au capaciatea de a ajuta si alti copii, o dovada clara in acest sens fiind evolutia lui Rares, care este incontestabila.
 
Atat ele cat si Rares si familia sa au o bucurie simpla, aceea de a fi un sprijin pentru copii autisti, care este pe cale sa se indeplineasca cu ajutorul Volksbank. In urmatoarele luni, centrul va deveni o realitate. Acum personajele povestii noastre sunt in cautarea unui sediu si a tuturor resurselor de care centrul are nevoie pentru a functiona in cele mai bune conditii. 
 
Noi nu putem decat sa ne bucuram ca magia exista si asteptam cu nerabdare poze pe care sa le impartasim cu voi pentru a urmari impreuna cum acest centru va fi pus pe picioare. Intre timp, va invitam sa fim alaturi de ele pe pagina lor de Facebook: Copii si Zane.